Wat is Nei-therapie?

NEI (neuro emotionele integratie) is een therapeutische methode die gericht is op het opsporen van emotionele, mentale en fysieke blokkades. Blokkades die niet thuis horen in een vitaal en gezond functionerend lichaam.
Deze blokkades zijn opgeslagen in je onderbewustzijn.

Ons gedrag wordt voor 5% gestuurd door ons bewustzijn en voor 95% (!) door ons onderbewustzijn. 

Dit onderbewustzijn bepaald dus jouw kijk op de wereld, hoe je naar jezelf, je relaties, je omgeving kijkt en hoe je omgaat met situaties die zich voordoen in je leven.

Vaak, zonder dat we het weten, is ons onderbewustzijn gevuld met o.a. onverwerkte emoties, belemmerende overtuigingen, angsten, ervaringen en oude patronen. Dit kan voor een disbalans zorgen tussen je bewustzijn en je onderbewustzijn, wat kan leiden tot een minder goed functioneren.

Hierdoor kunnen er symptomen of klachten ontstaan die resulteren in stress en uiteindelijk via de geest zijn invloed hebben op het fysieke lichaam. Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen en werkt als een blokkade. Dat uit zich bijvoorbeeld in:

 

Ongewenst Gedrag: 

​​​Je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt. Bijvoorbeeld: Je wil stoppen met roken maar het lukt je niet, je wil zelfverzekerd overkomen maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent.

 

Ongewenst Gevoel: 

Je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid, eenzaamheid. Wat vaak leidt tot:  leer – en concentratie- problemen, stress of slapeloosheid.

 

Fysieke Klachten: 

Ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.

 

NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken.

 

Waarom Nei-therapie?

NEI is een methode om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier op te lossen. Doorgaans zijn lange praatsessies niet nodig en ook is het niet nodig opnieuw door het geleden trauma heen te gaan. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren mensen NEI- therapie als een zeer prettige therapievorm. Zeker voor kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkades/problemen een mooie methode.

 

Tijdens een consult van ongeveer 1,5 uur begeleid ik je in het opsporen, vertalen en integreren (verwerken) van je blokkade waardoor jouw energie, vitaliteit en levensvreugde weer kan stromen.

 

Voor wie is Nei-therapie geschikt?

Het fijne van NEI-therapie is dat het voor iedereen geschikt kan zijn.

Dat kan zijn voor volwassenen, kinderen, baby's, zwangere vrouwen en zelfs dieren kunnen getest worden.

Eigenlijk alle fysieke en mentale klachten kunnen we uittesten. 

Kinderen onder de 12 jaar worden vaak via één van de ouders getest zodat we het kind er niet mee hoeven te belasten.

Klik hier voor een video waarin uitgelegd wordt wat NEI is en hoe het werkt.

Wat zijn de kosten?

Een nei-sessie kost € 75,-. Gemiddeld duurt een sessie 1,5 uur.

NEI-sessie Prijs
1 sessie € 75,-